Υλικά Συνταγής
- 120 γραµ. ελαιόλαδο
- 150 γραµ. μαύρη ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1½ κ.γλ. μπέικιν
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
- 100 γραµ. μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 300 γραµ. αλεύρι σίκαλης
- 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Το κέικ με σίκαλη, μπανάνα και σοκολάτα, μπορεί να γίνει 1 μεγάλο κέικ σε μακρόστενη φόρμα 12×23 ή να γίνει μάφιν σε φόρμα με θήκες.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας, το μέλι, τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε λίγο τα υλικά να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε το κέικ σίκαλης σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα και 10΄ περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού από την καρδιά του κέικ.
Εναλλακτικά, ισομοιράζουμε το κέικ σίκαλης σε φόρμες για μάφιν και ψήνουμε για 30΄.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15΄και μετά ξεφορμάρουμε.