Παραδοσιακή συνταγή για να φάνε όλοι στο σπίτι τα πράσα!
#tsoulotip: Προσέχουμε να μην πάρουν πολύ χρώμα τα πράσα κατά το σοτάρισμα για να μην πικρίσει το φαγητό μας.
ΥΛΙΚΑ
3 πράσα, μεγάλα και κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κρασί λευκό
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τα πράσα, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε ξανά για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά, κατεβάζουμε τη φωτιά μέτρια προς χαμηλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
- Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα πράσα γιαχνί.