Πράσα γιαχνί

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

113
https://www.giorgostsoulis.com/

Παραδοσιακή συνταγή για να φάνε όλοι στο σπίτι τα πράσα!

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην πάρουν πολύ χρώμα τα πράσα κατά το σοτάρισμα για να μην πικρίσει το φαγητό μας.

ΥΛΙΚΑ

3 πράσα, μεγάλα και κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

200 ml ζωμό λαχανικών

100 ml κρασί λευκό

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
  2. Κατόπιν, προσθέτουμε τα πράσα, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  3. Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε ξανά για 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  5. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά, κατεβάζουμε τη φωτιά μέτρια προς χαμηλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
  6. Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα πράσα γιαχνί.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις