Η πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι αντί για πορτοκάλι.
ΥΛΙΚΑ
Για την πίτα:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
180 ml ηλιέλαιο
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανιλίνες
Για το σιρόπι:
400 ml νερό
350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Χυμό από 1 πορτοκάλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Ύστερα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Για την πίτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν ένα.
- Έπειτα, απλώνουμε τα φύλλα στον στον πάγκο εργασίας, ρίχνουμε σε κάθε φύλλο 2 κ.σ. από τη γέμιση και τα κλείνουμε σαν πουγκιά.
- Κατόπιν, τα μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ., τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα για 40 λεπτά.
- Τέλος, αφαιρούμε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.