Παρακάτω θα βρείτε συνταγές συνηθισμένες, αλλά και λιγότερο γνωστές που ίσως να μην έχετε μαγειρέψει ξανά. Σίγουρα όμως θα μείνετε υπερευχαριστημένοι!
Για την τούρτα Ferrero Rocher θα χρειαστείτε:
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
- 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. μερέντα
- 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
- Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
- Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
- Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
- Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Brownies σκουφάκια Άγιου Βασίλη
Για τα brownies θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. αλεύρι
- 1/4 κτλκ. αλάτι
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1 κτλκ. baking powder
- 2 αυγά
- 150 γρ. καρύδια
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γραμμάρια. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα:
- 12-16 φράουλες
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο χωρίς αλάτι
- 2 1/2 ή 3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- 220 γρ. μασκαρπόνε
- 2 κουταλάκια σιρόπι βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζετε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.Προσέξτε μόνο μη βράσουν!
- Βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία σας, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
- Βάλτε τα αυγά και την κάψουλα βανίλιας μέσα στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατέψτε πολύ καλά! Φροντίστε το μείγμα να έχει κρυώσει αρκετά, για να μη σας βράσουν τα αυγά.
- Πάρτε ένα κόσκινο και κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφού τα κοσκινίσετε, τα ρίχνετε στο μείγμα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Θα έχετε τώρα μια μαλακή, λεία μάζα. Στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια.
- Απλώνετε με προσοχή μια λαδόκολλα σε ένα βαθύ ταψί. Ρίχνετε από πάνω ομοιόμορφα τη ζύμη σας και το αφήνετε να ψηθεί για 50 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια με κουπάτ, φτιάχνετε όμορφα κυκλάκια.
- Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε το μίξερ στην πρίζα. Χτυπάτε το βούτυρο με το τυρί για 2 λεπτά. Τώρα που το μείγμα σας είναι σαν κρέμα, ρίχνετε μέσα την βανίλια και το αλάτι.
- Τέλος, προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να πάρει τη γλυκύτητα που θέλετε. Παίρνετε την κρέμα και με ένα κουτάλι ή κορνέ, φτιάχνετε μια στρώση πάνω στο κέικ. Βάζετε από πάνω τη φράουλα και στην κορυφή λίγη ακόμα κρέμα και το γλυκό σας είναι έτοιμο!
Χρωματιστά τρουφάκια oreo
Υλικά (για περίπου 48 τρουφάκια)
- 225 γρ. τυρί κρέμα (πλήρες)
- 400 γρ. oreo
- 450 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
- 200 γρ. χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα μπισκότα στο μίξερ με τις λεπίδες (ή στο μούλτι σε δόσεις) και τα τρίβετε.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά το τυρί κρέμα να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέστε τα τριμμένα oreo. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
- Σε ένα ρηχό ταψί ή δίσκο βάζετε λαδόκολλα. Πλάθετε σε μπαλάκια 1-2 εκατοστά και τα τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ένα γυάλινο μπολ λιώνετε την κουβερτούρα σύμφωνα με τις οδηγίες. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάτε τα τρουφάκια μέσα και τα τοποθετείτε ξανά στη λαδόκολλα.
- Αν έχετε επιλέξει να τα στολίσετε αμέσως μετά την επικάλυψη της κουβερτούρας τα περνάτε με τη χρωματιστή τρούφα.
- Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η επικάλυψη προτού σερβίρετε το γλυκό.
Μπουγάτσα με ρόδι
Υλικά
- 250γρ. φύλλο κρούστας
- 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
- Για την κρέμα
- 300ml γάλα ζαχαρούχο
- 350ml νερό
- 70ml γρεναδίνη
- 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη
- σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30×20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.
- Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Για την κρέμα: Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βγάζετε το ταψί με το γλυκό από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.
Cheesecake με oreo
Υλικά για τη βάση
- 1 1/2 πακέτο 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
- 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
- 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
- 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
Υλικά για την επικάλυψη
- 125 γραμμ. κουβερτούρα
- 70 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνετε στην άκρη και προχωράτε στη γέμιση.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα και σταματάτε το χτύπημα μόλις δείτε ότι έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχετε ωστόσο να μην χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνετε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
- Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Τέλος, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένετε 10′ να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.
- Στρώνετε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
Σοκολατένια Πάβλοβα
Υλικά για το κέικ
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 φλιτζ. γάλα σε σκόνη (χωρίστε το σε 3/4 και 1/4)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ετοιμάστε δυο φόρμες ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.
- Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μείγμα να δείχνει ότι γυαλίζει και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί.
- Προσθέστε το κορν φλάουερ, το ξύδι και το κακάο και ανακατέψτε.
- Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα κυκλικά στις φόρμες ψησίματος έτσι ώστε να έχει διάμετρο 18 με 20 εκατοστά στην κάθε μια και διαμορφώστε το με μια σπάτουλα για να έχει όγκο στην περιφέρεια.
- Βάλτε τις φόρμες στον φούρνο στους 120 βαθμούς και μαγειρέψτε τις για 45 λεπτά.
- Μετά σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο (μια ώρα τουλάχιστον).
- Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε ένα μπολ, ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέστε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.
- Προσεκτικά βάλτε τη δεύτερη στρώση της Πάβλοβα και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Το γλυκό σας είναι έτοιμο!
Γλύκισμα(fudge) λευκής σοκολάτας με φιστίκι και cranberries
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 φλιτζ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζ. αποξηραμένα cranberries
- 1 φλιτζ. αποφλοιωμένα φιστίκια
Εκτέλεση
- Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
- Ανακατέψτε τα δύο συστατικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει πηχτό.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε τα cranberries και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε και τα φιστίκια και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Σε μία φόρμα ψησίματος ή βαθύ ταψί απλώστε λαδόκολλα και ρίξτε όλο το μείγμα σας απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
- Αφήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες ώστε να παγώσει αλλά να είναι ακόμα μαλακό και να κόβεται εύκολα.
- Κόψτε το φοντάν (fudge) σε κομμάτια της αρεσκείας σας και απολαύστε το γλυκό σας!
Αν σας άρεσαν τα παραπάνω γλυκά και φτιάξατε κάποιο από αυτά, φωτογραφίστε το γλυκό σας και αναρτήστε στο στα σχόλια κάτω από το άρθρο στο Facebook.