Μανιτάρια σκόρδατα και αρωματισμένα με θυμάρι

Ένα γευστικό & πανεύκολο ορεκτικό που θα σας λύσει τα χέρια!

74
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι προτού ρίξουμε τα μανιτάρια, ώστε να καραμελώσουν καλύτερα.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση

50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κλ. θυμάρι

50 ml κρασί, λευκό ξηρό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  2. Κατόπιν, σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις