Συστατικά
Για τη σοκολάτα
- 480 γρ. γάλα σόγιας
- 2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κ.σ. κακάο, σε σκόνη, καλής ποιότητας
- 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- σαντιγί
- marshmallows
- κουβερτούρα, λιωμένη
- πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
- Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε), το κακάο και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
- Το κάθε “γάλα” δίνει διαφορετική γεύση στο ρόφημά μας.
- Σερβίρουμε με τη σαντιγί, τα marsmallows, τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.