Συστατικά
- 2 κιλά χοιρινό, ρολό μπούτι σε δίχτυ
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- 1 κ.σ. Maggi Νοστιμιά
Για το γλάσο
- 250 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 250 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. μείγμα 5 spices
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ίσως το καλύτερο χοιρινό που έχετε φάει!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέας μας από όλες τις πλευρές.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας.
- Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας.
- Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
- Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.
Για το γλάσο
- Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη Νοστιμιά.
- Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας.
- Βάζουμε το ρολό πίσω στον φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.