Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

127
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό, ρολό μπούτι σε δίχτυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 1 κ.σ. Maggi Νοστιμιά

Για το γλάσο

  • 250 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 250 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. μείγμα 5 spices

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ίσως το καλύτερο χοιρινό που έχετε φάει!

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέας μας από όλες τις πλευρές.
  • Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας.
  • Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας.
  • Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.

Για το γλάσο

  • Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη Νοστιμιά.
  • Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας.
  • Βάζουμε το ρολό πίσω στον φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις