#tsoulotip: Προσέχουμε όταν καθαρίσουμε το ψωμί να αφήσουμε λίγη ψύχα μέσα, για να μην σπάσει από τον κιμά.
ΥΛΙΚΑ
Για το ψωμί:
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 αυγά, medium
370 ml γάλα, πλήρες
230 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
180 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το τσίλι κον κάρνε:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
2 κ.γ. Worcestershire sauce
1 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη + extra, για το σερβίρισμα
600 ml ζωμό βοδινό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το ψωμί: Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ύστερα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
- Για το τσίλι κον κάρνε: Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς, τον αδειάζουμε σε ένα μπολ και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Κατόπιν, ρίχνουμε τη worcestershire sauce, την ντομάτα κονκασέ, τα κόκκινα φασόλια, το βοδινό ζωμό, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς.
- Σύνθεση: Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι από το ψωμί και καθαρίζουμε την ψύχα από το εσωτερικό του προσέχοντας να αφήσουμε λίγη μέσα.
- Ύστερα, γεμίζουμε το ψωμί με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τσίλι και σερβίρουμε με γιαούρτι.