Μοναδική χοιρινή τηγανιά με πράσο, αλλά και μήλο και κεφαλοτύρι, που προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γέυση ονειρεμένη.
Υλικά Συνταγής
350 γραμ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ
1/4 φλ. κονιάκ
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ
Εκτέλεση
Για την πεντανόστιμη πρασοτηγανιά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.
Αλατίζουμε. Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.
Διαβάστε περισσότερα: https://www.argiro.gr/recipe/prasotigania-me-xeimoniatika-laxanika-milo-kai-kefaloturi/