Εύκολη μηλόπιτα κέικ σε 5’
Μοσχομυριστή, αφράτη, εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κέικ που μπορείτε να την φτιάξετε με ή χωρίς μίξερ μέσα σε 5 μόλις λεπτά. Μια πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι
Τζένιφερ Λόπεζ με καυτό κόκκινο μπικίνι

170 γραμ. βούτυρο μαλακό
140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
2 μεγάλα σφιχτά μήλα κομμένα σε καρέ ενός εκατοστού

Για το τελείωμα

2 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις (ή στους 160ο C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 20 ή 22 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολητικό χαρτί).

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Εναλλάξ, ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη του κέικ.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 50′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ.

Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις