Γλυκοπατάτες γεμιστές με σολομό

Δείτε πως θα τις φτιάξετε!

98

Συστατικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. σολομό, καπνιστό

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • φέτες λάιμ
  • άνηθο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες στη μέση οριζόντια.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και θυμάρι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάρκα της κάθε γλυκοπατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ, άνηθο, μέλι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τυρί κρέμα και σολομό.
  • Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, πάνω σε σαλάτα ρόκας, προσθέτουμε φέτες λάιμ, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις