Συστατικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.σ. νερό
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. πάστα ελιάς
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το αλεύρι ολικής το αλεύρι γ.ο.χ., αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο 0,5 εκ.
- Αφήνουμε το φύλλο μας στη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τα 80 γρ. από τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, την πάστα ελιάς, 1 κ.γ. ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο μας και προσθέτουμε τις ελιές, την υπόλοιπη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και 1 κ.γ. ρίγανη.
- Σε ένα γουδί βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και χτυπάμε να λιώσει το σκόρδο. Απλώνουμε πάνω από τη γέμιση.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε περιμετρικά το φύλλο προς το κέντρο. Φροντίζουμε να αφήσουμε ανοιχτό το κέντρο. Δεν θέλουμε να καλύψουμε όλη τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.