Συστατικά
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- 250 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. κρασί κόκκινο
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 3 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι ξανά στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Παράλληλα, βάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά τον πελτέ, το κρασί, το νερό, την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε με πουρέ και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις