Συκώτι με καραμελωμένα πράσα

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

247
https://akispetretzikis.com/

Για το συκώτι

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για τα πράσα

  • 6 πράσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • κρέμα βαλσάμικο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το συκώτι

  • Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Φροντίζουμε να εφάπτεται η μεμβράνη με το γάλα για να μείνει βυθισμένο το συκώτι.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι 1 μέρα.
  • Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίζουμε για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Απλώνουμε στο συκώτι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.

Για τα πράσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κάθε πράσο σε 3 κομμάτια και απλώνουμε το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
  • Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σβήνουμε με το νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα στην οποία έχουμε κάνει μια τρύπα για να φεύγει ο ατμός.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το συκώτι και τα πράσα με κρέμα βαλσάμικο και θυμάρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις