Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- 30 γρ. κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, χλιαρό
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα
Για το πέστο
- 2 σκ. σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. κάσιους
- 30 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- κάσιους
- παρμεζάνα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 15-18 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι, για να ξεκουραστεί.
- Βάζουμε το βούτυρο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και δέσει το μείγμα μας.
Για το πέστο
- Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά για να γίνει μια πάστα.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε τα κάσιους και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε στο τέλος την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατεύουμε το πέστο με το ριζότο και σερβίρουμε με ρόκα, κάσιους, παρμεζάνα, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις