#tsoulotip: 1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε raspberries αντί για φράουλες. 2. Μπορούμε να γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κέικ:
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
140 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι, αμυγδάλου
5 αυγά, medium
2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
Για τη διακόσμηση:
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
200 γρ. σαντιγί
80 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα κέικ: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια, χτυπώντας παράλληλα, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη, τα αλεύρια, την κανέλα, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
- Ύστερα, παίρνουμε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23-25εκ., τις αλευροκακαώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στο εσωτερικό τους.
- Κατόπιν, ψήνουμε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνου στους 140°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Σύνθεση: Παίρνουμε το ένα κέικ, το αλείφουμε με όλη τη μαρμελάδα και μοιράζουμε πάνω του τις μισές φράουλες.
- Τέλος, καλύπτουμε με το άλλο κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.