Το πιο εύκολο ζεστό κρασί.
Κρύο, καιρός για ζεστό κρασί. Συνηθίζουμε να φτιάχνουμε το κρασί αυτό τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά η Σίσσυ Χρηστίδου μας έπεισε να το δοκιμάσουμε και τώρα, που τα βράδια είμαστε κλεισμένοι μέσα.
Τα υλικά είναι τρία και χρειάζεσαι μόνο πέντε λεπτά.
Η ιστορία του ζεστού κρασιού πηγαίνει πολλούς αιώνες πίσω.
Τα παλιά χρόνια το κρασί χαλούσε πολυ γρήγορα λόγω των κακών τεχνικών εμφιάλωσης.
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, λοιπόν, άρχισαν να προσθέτουν μέσα σε αυτό διάφορα μπαχαρικά ώστε να καθυστερεί η αλλοίωση και για να καλύπτεται η άσχημη γεύση.
Το κρασί εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο καθαρό από το νερό, τα ζεσταμένα αυτά ποτά μάλλον κρατούσαν τον κόσμο υγιή κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα.