Συστατικά
Για το brownie
- 170 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα cookies
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το brownie
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, το αλεύρι, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×32 εκ. στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τα cookies
- Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάμε για 6-7 δευτερόλεπτα.
- Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου πάνω από το μείγμα του brownie και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστό με λιωμένη κουβερτούρα.