Συστατικά
- 8 φέτες παστουρμάς
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 2 ντομάτες, μέτριες
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι
- 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 αβγό
- παπαρουνόσπορο
Για την σως γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φύλλα δυόσμου
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κασέρι.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι) και τις στύβουμε μέσα σε ένα μπολ. Θέλουμε να φύγουν όλα τα ζουμιά και τα σποράκια τους. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη και σκουπίζουμε τις ντομάτες με ένα χαρτί ώστε να φύγει η υγρασία.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά.
- Προσθέτουμε στο μπολ ελαιόλαδο, πολύ πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψάκι (25×35 εκ.) που έχουμε βάλει λαδόκολλα, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά (αφήνουμε λίγο κενό στις άκρες από την σφολιάτα για να κολλήσει από πάνω η άλλη σφολιάτα).
- Αλείφουμε με το αβγό γύρω-γύρω από την σφολιάτα.
- Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας, πατάμε καλά με ένα πιρούνι να κολλήσουν οι άκρες και τις τυλίγουμε προς τα μέσα. Θέλουμε να κολλήσουν καλά τα φύλλα για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
- Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο αβγό και τρυπάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το πάνω φύλλο της πίτας. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο από πάνω την πίτα μας.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά με τη σχάρα ψηλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Απλώνουμε το γιαούρτι στο πιάτο, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τον δυόσμο και σερβίρουμε μαζί με την πίτα μας.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις