Συνταγή για αφράτο και εύκολο καλαμποκόψομο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

89
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο
  • 120 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 ml ξινόγαλο
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να «ψηθεί».
  • Με το που πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα και ξεκινάει να μυρίζει σαν φουντούκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι.
  • Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με 25 γρ. βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! μέχρι να γίνει καστανό το βούτυρο και όχι να καεί (αν χρειαστεί αφαιρούμε από τον φούρνο).
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το μέλι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό. Φροντίζουμε να το ρίξουμε στην τρύπα που έχουμε κάνει.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το καλαμπόκι, τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε εκεί μέσα το μείγμα μας.
  • Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ίσα ίσα για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις