Συστατικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο
- 120 γρ. καλαμποκάλευρο
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- πιπέρι
- αλάτι
- 250 ml ξινόγαλο
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να «ψηθεί».
- Με το που πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα και ξεκινάει να μυρίζει σαν φουντούκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι.
- Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με 25 γρ. βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! μέχρι να γίνει καστανό το βούτυρο και όχι να καεί (αν χρειαστεί αφαιρούμε από τον φούρνο).
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το μέλι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό. Φροντίζουμε να το ρίξουμε στην τρύπα που έχουμε κάνει.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το καλαμπόκι, τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε εκεί μέσα το μείγμα μας.
- Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ίσα ίσα για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις