Trifle με χαλβά και κρέμα λεμονιού

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

115

Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη.

Αρωματική, πανεύκολη γλυκάρα που θα σας ξετρελάνει!

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδια αντί για αμύγδαλα. 2. Προσέχουμε να κρυώσει καλά η κρέμα λεμονιού.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, κομμένος σε κύβους

400 ml γάλα καρύδας

150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια

¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το κόρν φλάουερ,το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Αφού πηξει, καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια λίγο χαλβά, λίγο αμύγδαλο, λίγη κρέμα λεμονιού, επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις