Υλικά
- 2 κιλά φρέσκες φράουλες
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε τες με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν (εναλλακτική επιλογή αποτελεί το μπλέντερ).
Βήμα 2
Ρίξτε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 4
Αυξήστε τη θερμότητα στο δυνατό και αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε για να την αποθηκεύσετε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις