Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Για το πρωινό ή για να την χρησιμοποιήσετε σε κάποια γλυκιά συνταγή.

105
Φωτογραφία: pixabay

Υλικά

  • 2 κιλά φρέσκες φράουλες
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε τες με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν (εναλλακτική επιλογή αποτελεί το μπλέντερ).
Βήμα 2
Ρίξτε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 4
Αυξήστε τη θερμότητα στο δυνατό και αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε για να την αποθηκεύσετε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις