Νηστίσιμες μπάρες με σοκολάτα και χαλβά

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

119
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 300 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 40 γρ. cranberries
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. κακάο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. χαλβάς με ταχίνι, βανίλιας
  • 30 γρ. φουντούκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα φουντούκια και χτυπάμε για να γίνουν τρίμμα.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα cranberries, το ινδοκάρυδο, τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια, το μέλι, το κακάο και χτυπάμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×35 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε πάνω από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να σφίξει.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις