Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 250 γρ. φουντούκια
- 300 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 40 γρ. cranberries
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 80 γρ. μαργαρίνη
- 50 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. κακάο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. χαλβάς με ταχίνι, βανίλιας
- 30 γρ. φουντούκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα φουντούκια και χτυπάμε για να γίνουν τρίμμα.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα cranberries, το ινδοκάρυδο, τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια, το μέλι, το κακάο και χτυπάμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×35 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε πάνω από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να σφίξει.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις