Γρήγορες και υγιεινές μπάρες με καρύδα χωρίς ψήσιμο

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

56

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
  • 300 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 120 γρ. κάσιους
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τους χουρμάδες, τα κάσιους,  το κακάο, το μέλι, την κανέλα, αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Πιέζουμε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, μέλι και φύλλα δυόσμου.

Tip

Τις συγκεκριμένες μπάρες μπορούμε να τις απολαύσουμε τόσο σε θερμοκρασία δωματίου όσο και παγωμένες. Συντηρούνται στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις