Νόστιμοι, γρήγοροι και εύκολοι μαραθοκεφτέδες

Δείτε πώς θα το φτιάξετε,

162

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. μάραθο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 150-180 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 400 ml σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. μάραθο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για το σερβίρισμα

  • κρέμα βαλσάμικο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μάραθο μαζί με τα κοτσάνια. Βάζουμε στο τηγάνι τον μισό μάραθο από την πλευρά που είναι τα κοτσάνια, τον μαραθόσπορο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Κρατάμε τον υπόλοιπο μάραθο στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αβγά, το σιμιγδάλι, πιπέρι, τη φέτα, το ανθότυρο και πλάθουμε καλά. Ιδανικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Πλάθουμε τους μαραθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι.
  • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε δύο δόσεις για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε τον υπόλοιπο μάραθο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τους μαραθοκεφτέδες με τη σάλτσα και την κρέμα βαλσάμικο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις