Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. μάραθο
- 1 κ.σ. μαραθόσπορο
- 2 αβγά, μεσαία
- 150-180 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
- 50 γρ. μάραθο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για το σερβίρισμα
- κρέμα βαλσάμικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μάραθο μαζί με τα κοτσάνια. Βάζουμε στο τηγάνι τον μισό μάραθο από την πλευρά που είναι τα κοτσάνια, τον μαραθόσπορο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Κρατάμε τον υπόλοιπο μάραθο στην άκρη.
- Αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αβγά, το σιμιγδάλι, πιπέρι, τη φέτα, το ανθότυρο και πλάθουμε καλά. Ιδανικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Πλάθουμε τους μαραθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί με το αλεύρι.
- Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε δύο δόσεις για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
- Βάζουμε τον υπόλοιπο μάραθο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τους μαραθοκεφτέδες με τη σάλτσα και την κρέμα βαλσάμικο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις