Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό λάχανο
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 1-1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- άνηθο
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φέτα
- λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 50 γρ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές λωρίδες ή σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύσμα από 2 λεμόνια, χυμό από 1 λεμόνι, το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού, άνηθο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτα και φέτες λεμονιού.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις