Συνταγή για λαχανόρυζο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

186

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό λάχανο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1-1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • άνηθο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 50 γρ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές λωρίδες ή σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύσμα από 2 λεμόνια, χυμό από 1 λεμόνι, το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού, άνηθο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτα και φέτες λεμονιού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις