Συστατικά
- 370 γρ. νερό
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο
- 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ξίδι
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- τρούφα σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως.
- Απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις