Γρήγορο και υγιεινό φαγητό!
#tsoulotip: Δεν κόβουμε πολύ χοντρές τις μελιτζάνες, ώστε να μπορούν να ψηθούν.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ. τα 3/4 της σάλτσας, απλώνουμε πάνω της 6 ροδέλες μελιτζάνας και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Έπειτα, καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τη μισή από τη σάλτσα που έχει απομείνει, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά και αδειάζουμε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα από τα τυριά.
- Ύστερα, τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα τυριά που έχουν απομείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες, κομμένες σε 6 ροδέλες η κάθε μία πάχους 1εκ.
400 γρ. έτοιμη σάλτσα για πίτσα
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα