Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

140
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

Γρήγορο και υγιεινό φαγητό!

#tsoulotip: Δεν κόβουμε πολύ χοντρές τις μελιτζάνες, ώστε να μπορούν να ψηθούν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ. τα 3/4 της σάλτσας, απλώνουμε πάνω της 6 ροδέλες μελιτζάνας και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Έπειτα, καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τη μισή από τη σάλτσα που έχει απομείνει, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά και αδειάζουμε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα από τα τυριά.
  3. Ύστερα, τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα τυριά που έχουν απομείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
  4. Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες σε 6 ροδέλες η κάθε μία πάχους 1εκ.

400 γρ. έτοιμη σάλτσα για πίτσα

120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις