Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

198
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον ζωμό, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις