Συστατικά
- 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 750 γρ. αγκινάρες
- 80 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι, σε φέτες
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον ζωμό, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις