Burritos με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

79

Συστατικά

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

Για τη σάλτσα πέστο

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. κάσιους
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γραβιέρα

Για τη σύνθεση

  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και ψήνουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα πέστο

  • Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, τα κάσιους και χτυπάμε να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και χτυπάμε για να σπάσει και ο βασιλικός.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια πάστα.
  • Βάζουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια από τις πίτες μας.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο με το πέστο, το αβοκάντο σε φέτες, βασιλικό και τυλίγουμε.
  • Σερβίρουμε με τη ρόκα και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις