Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 150 γρ. μανιτάρια champignon
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/2 σκ. σκόρδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 2 τορτίγιες, μεγάλες
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. mix τυριών
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
- γουακαμόλε
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε μια επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την πάπρικα, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το σκόρδο τριμμένο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε 2 τορτίγιες στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε το τυρί κρέμα.
- Μοιράζουμε τα 100 γρ. mix τυριών, τα λαχανικά, τον κόλιανδρο και κλείνουμε σαν καλτσόνε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις quesadillas και ψήνουμε για 2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά, απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, καλύπτουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε 1-2 λεπτά να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κόλιανδρο και γουακαμόλε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις