Ένα ακόμα superfood είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο του Cook Beef το Σάββατο 10 Απριλίου.
Ο Χρήστος Γλωσσίδης με… την κάπα του super chef και τον Μάνο Σαρρή στο πλευρό του έφτιαξε ψητές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο γιαούρτι.
Υλικά
3 μέτριες γλυκοπατάτες
1/2 Kg κατσικίσιο γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Βασιλικός
Κουρκουμά
Σκόρδο
Θυμάρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με λίγο θυμάρι και δύο σκελίδες σκόρδου και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κατσικίσιο γιαούρτι, ψιλοκομμένο τον βασιλικό, κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, όπως είναι ζεστές, περιχύνουμε με το αρωματικό γιαούρτι και σερβίρουμε.