Λαχταριστό, δροσερό, καλοκαιρινό χταπόδι στιφάδο με άρωμα Ελλάδας. Μια παραδοσιακή συνταγή με θαλασσινά χωρίς γλουτένη, που προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης, για μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
500 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. κρεμμύδια στιφάδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 χταπόδι 1- ½ κιλό
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
¼ ψιλοκομμένος άνηθος
½ κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες τηγανητές
Ψιλοκομμένος άνηθος