Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

140

Υπέροχα, ελληνικά πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα για να τσιμπολογήσετε σε κάθε στιγμή, από τον Γιώργο Τσούλη.

#tsoulotip: Μην αγχωθείτε άμα δούμε ότι η ζύμη μας είναι λίγο ρευστή γιατί τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.

250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 ml χυμός, λεμόνι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

½ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. τον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος αδειάζουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα και μόλις περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε λίγο από το μείγμα, περίπου 25 με 30 γρ. και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε.
  4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 με 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  6. Σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις