Εντυπωσιακή τούρτα black forest

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε!

120

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το κακάο και το βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Βουτυροκακαώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει και γίνει σφιχτή σαντιγί.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε τρεις λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα σε σχήμα τριγώνου.
  • Σουρώνουμε το γλυκό βύσσινο και βάζουμε στο σιρόπι το κονιάκ.
  • Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Με ένα πινέλο απλώνουμε το μισό σιρόπι στο παντεσπάνι. Βάζουμε από πάνω τα μισά βύσσινα, τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ¼ από τη σαντιγί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι, την υπόλοιπη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω και περιμετρικά από την τούρτα.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  • Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις