Συστατικά
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό, μεσαίο
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 30 γρ. cranberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το αβγό, τα φιστίκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια, τα cranberries και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Πλάθουμε 20 μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις