Διαφορετικά γεμιστά με τόνο

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

108

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 φινόκιο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 πιπεριές πράσινες
  • 5 ντομάτες, ώριμες
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 320 γρ. τόνο, σε ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το φινόκιο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Παράλληλα, κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε ένα ταψί 28×36 εκ.
  • Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί με τις ντομάτες.
  • Βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη σάρκα από τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία και να μαλακώσει το ρύζι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τον τόνο μαζί με το λάδι του, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές και καλύπτουμε με το καπάκι τους.
  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με τον πελτέ και περιχύνουμε τα γεμιστά μας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε σε σερβίρουμε με ελαιόλαδο και δυόσμο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις