Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 φινόκιο
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 πιπεριές πράσινες
- 5 ντομάτες, ώριμες
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. νερό
- 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 320 γρ. τόνο, σε ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το φινόκιο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
- Παράλληλα, κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε ένα ταψί 28×36 εκ.
- Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί με τις ντομάτες.
- Βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη σάρκα από τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία και να μαλακώσει το ρύζι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τον τόνο μαζί με το λάδι του, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες και τις πιπεριές και καλύπτουμε με το καπάκι τους.
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με τον πελτέ και περιχύνουμε τα γεμιστά μας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε σε σερβίρουμε με ελαιόλαδο και δυόσμο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις