Συστατικά
- 1.120 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 90 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
- 2 κ.σ. νερό
- 1 αβγό, μεσαίο
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κανέλα
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 27 εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.
Για την επικάλυψη
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις