Πάβλοβα με φράουλα, το πιο ανάλαφρο και εύκολο γλυκό!

Δείτε πως θα τις φτιάξετε!

150

Συστατικά

  • 150 γρ. ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σύνθεση

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και το 1/5 από την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα βάζοντας την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη, την άχνη και χτυπάμε για 2- δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Απλώνουμε ελάχιστη μαρέγκα σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω λαδόκολλα για να κολλήσει.
  • Σχεδιάζουμε 4 ατομικές πάβλοβες στις λαδόκολλες και ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στις πάβλοβες, τη σαντιγί και τις φράουλες. Αν περισσέψει κάποια μαρέγκα μπορούμε να τη σπάσουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
  • Σερβίρουμε με τη σπασμένη μαρέγκα, την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα και δυόσμο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις