Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. φασολάκια, στρογγυλά
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 400 γρ. νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το αβγό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε περίπου 25 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι σε δυο δόσεις και τηγανίζουμε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, σβήνουμε με κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με δυόσμο, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτα.