Συνταγή για δροσερό, παγωτό με φιστίκια Αιγίνης χωρίς παγωτομηχανή

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

120

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει ελληνικό, δροσερό, παγωτό με φιστίκια Αιγίνης. Παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση παγωτού, που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, με άρωμα Ελλάδας. Το νέο καλοκαιρινό must try.

#tsoulotip: Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα φιστίκια.

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

400 ml ζαχαρούχο γάλα

350 γρ. φιστίκια Αιγίνης

1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια τα 250 γρ. από τα φιστίκια, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 6 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
2 Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί για περίπου 1 λεπτό.
3 Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για μισό λεπτό περίπου ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο, αδειάζουμε μέσα το φιστίκι που θρυμματίσαμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
4 Ρίχνουμε μέσα και το φιστίκι που χοντροκόψαμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, βάζουμε από πάνω μεμβράνη , και βάζουμε στη κατάψυξη για 6 ώρες.
5 Σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις