Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα κυρίως πιάτο που θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή, για μικρούς και μεγάλους. Παπαρδέλες με κιμά κοτόπουλο, χωρίς γαλακτοκομικά, με άρωμα Ιταλίας και όχι μόνο. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω γεύση στα μακαρόνια, μπορούμε αντί για νερό από τη βρύση να βάλουμε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ
600 ml νερό
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. παπαρδέλες
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ ξερός βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις παπαρδέλες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Για τον κιμά: Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει.
- Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα μόλις ετοιμαστεί, και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Συμπληρώνουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το καρότο, τη πιπεριά, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφού ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια έπειτα μέσα και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα ή σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά από πάνω.