Cheesecake μπορεί κανείς να φτιάξει σε πολλές παραλλαγές. Να το ψήσει ή να μην το ψήσει. O Γιώργος Πορφύρης εδώ διαλέγει το δρόμο του φούρνου, το αμερικάνικο στιλ δηλαδή (New York cheesecake) και ετοιμάζει ένα λαχταριστό γλύκισμα με πλούσια κρέμα μαλακού τυριού, που γλυκαίνει είτε με μέλι είτε με σιρόπι αγαύης.
Η βάση σ’ αυτή την περίπτωση είναι χειροποίητη ζύμη μπισκότου αντί για το τριμμένο έτοιμο μπισκότο που συναντάμε σε πολλές συνταγές. Η σάλτσα φράουλας συνδυάζει την γλυκύτητα της μαρμελάδας, την οξύτητα του λεμονιού και το άρωμα της κανέλας και του πάει πολύ. Αξίζει να το δοκιμάσετε, θα γίνει από τα αγαπημένα σας.
Υλικά
- Για τη βάση:
- 250 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Για την κρέμα:
- 1½ κιλό τυρί κρέμα
- 200 γρ. μέλι ή αγαύη
- 5 ολόκληρα αυγά
- 1 κουταλιά αλεύρι
- Για την σάλτσα:
- 1 μαρμελάδα φράουλας
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ στυμμένο λεμόνι
Δείτε πώς να το φτιάξετε στο παρακάτω απόσπασμα από το «Καλοκαίρι #not»: