Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 800 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- άγριο ρύζι, ανάμεικτο
- εστραγκόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα στη χύτρα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να πάρει χρώμα σε όλη την επιφάνειά της. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πέσει ο όγκος τους.
- Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τη γαλοπούλα, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μέλι, το εστραγκόν, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το νερό και κλείνουμε με το καπάκι.
- Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το ρύζι και το εστραγκόν.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις