Γαλοπούλα με μανιτάρια στη χύτρα ταχύτητας

Δείτε πώς θα το φτιαξετε!

146

Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 800 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • άγριο ρύζι, ανάμεικτο
  • εστραγκόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα στη χύτρα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να πάρει χρώμα σε όλη την επιφάνειά της. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πέσει ο όγκος τους.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε τη γαλοπούλα, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μέλι, το εστραγκόν, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το νερό και κλείνουμε με το καπάκι.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το ρύζι και το εστραγκόν.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις