Συστατικά
- 400 γρ. πένες, high protein
- 2 τορτίγιες
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι
- 400 γρ. φασόλια, κόκκινα, σε κονσέρβα
- 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 αβοκάντο
Για το dressing
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 κ.σ. μέλι
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, τα κρυώνουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 5-6 λεπτά να γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, το αβοκάντο σε κυβάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Για το dressing
- Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε στο μπολ πάνω από τα λαχανικά.
- Βάζουμε στο μπολ τις πένες και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και κόλιανδρο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις