Συνταγή για νηστίσιμο παγωτό μάνγκο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

104

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 100 γρ. γάλα καρύδας, με πλήρη λιπαρά, σε κονσέρβα
  • 1 μάνγκο, ώριμο, φρέσκο (κτψ. 300 γρ.)
  • 3 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • καρύδια
  • μέλι
  • καρύδα, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο ώριμο είναι το μάνγκο, τόσο πιο γευστικό θα είναι το παγωτό μας.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το μάνγκο μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να μην ακουμπάει το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Αφαιρούμε από την κατάψυξη και γρήγορα βγάζουμε τα μάνγκο από την λαδόκολλα για να μην μαλακώσουν.
  • Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομματάκια (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μπλέντερ ή μούλτι κάνουμε το παγωτό σε δόσεις, προσέχοντας να σταματάμε κάθε λίγο για να μην κάψουμε το μηχάνημά μας)
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Το παγωτό μας είναι έτοιμο, όταν το μάνγκο γίνει μία νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
  • Σερβίρουμε το παγωτό μας με καρύδια, μέλι, τριμμένη καρύδα και λίγα φύλλα βασιλικού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις