Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Για τη σάλτσα πέστο
- 1 σκ. σκόρδο
- 70 γρ. κάσιους
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. γραβιέρα
Για τη σύνθεση
- 340 γρ. πίτες χορταρικών
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβοκάντο
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και ψήνουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα πέστο
- Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, τα κάσιους και χτυπάμε να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και χτυπάμε για να σπάσει και ο βασιλικός.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια πάστα.
- Βάζουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια από τις πίτες μας.
- Μοιράζουμε το κοτόπουλο με το πέστο, το αβοκάντο σε φέτες, βασιλικό και τυλίγουμε.
- Σερβίρουμε με τη ρόκα και ελαιόλαδο.