Τι πιο δροσιστικό και γευστικό από μια μαργαρίτα καρπούζι

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

62
https://www.giorgostsoulis.com/

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει το αγαπημένο σε όλους μεξικάνικο κοκτέιλ μαργαρίτα σε μια ιδιαίτερη εκδοχή. Μαργαρίτα καρπούζι, το τέλειο καλοκαιρινό ποτό για vegan και όχι μόνο. Δροσερό, μυρωδάτο, γευστικό.

#tsoulotip: Αν θέλουμε να παγώσει πιο γρήγορα το καρπούζι, το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Αν επιθυμούμε πιο έντονη γεύση καρπουζιού, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο λικέρ καρπούζι.

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. καθαρισμένο καρπούζι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

120 ml τεκίλα

50 ml λικέρ καρπούζι

30 ml χυμό lime

 

Για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

Ξύσμα από 1 lime

Κομμάτια καρπουζιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το καρπούζι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ώστε να παγώσει.
  2. Αδειάζουμε μόλις παγώσει το καρπούζι σε ένα μεγάλο μπλέντερ μαζί με το χυμό lime, τη τεκίλα, το λικέρ, τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αδειάζουμε σε ένα πιάτο τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα lime και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε, τα αλείφουμε στο στόμιο με λίγο lime και βουτάμε το ποτήρι στο μείγμα με τη ζάχαρη ώστε να πάει παντού.
  5. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το καρπούζι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις