Σπετσοφάι: Ο ιδανικός μεζές για τη μπύρα σου

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

119

Συστατικά

  • 500 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα
  • ρίγανη, ξερή
  • ρίγανη, φρέσκια
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτα, φρέσκια και ξηρή ρίγανη και ψωμί.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις