Συστατικά
Για το πέστο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το κοτόπουλο
- 1.000 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα λαχανικά
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το πέστο
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ο βασιλικός.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα.
- Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα φιλέτα εγκάρσια και τα ανοίγουμε. Δεν τα κόβουμε από τη μία άκρη στην άλλη.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνειά τους.
- Κλείνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τα λαχανικά
- Τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κολοκύθι σε πλάγιες φέτες και τη μελιτζάνα σε πλάγιες λεπτές φέτες.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε δόσεις στην καυτή γκριλιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά, φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ελαιόλαδο.